EMMA-A02 är en av de senaste smarta energiassistenterna från Huawei. EMMA blir din AI-assistent för energihantering som möjliggör automatisering av strömförbrukningen i ditt hem. Låt oss ta reda på mer om vad EMMA kan göra för dig och ditt hushåll!

Nyfiken på ditt pris för solceller och EMMA? Kolla ditt tak nedan:

Vad är en energiassistent/HEMS?

En energiassistent (också kallad HEMS eller EMS, Home Energy Management System) hanterar och optimerar elanvändningen i ditt hem för att minska kostnader och miljöpåverkan, med eller utan smarta enheter i hemmet.

Med EMMA-A02 från Huawei kan du nå mer än 90% självförbrukningsgrad och se din elförbrukning i realtid samt hur den optimeras på bästa vis.

Visste du? 🔍 En energiassistent som Huawei EMMA kan, när den integreras med en solcellsanläggning och batterilagring, öka lönsamheten på din producerade el med i genomsnitt 6%.

illustration av hur ett HEMS fungerar
Hur ett HEMS fungerar

Hur fungerar EMMA?

En energiassistent (HEMS) som EMMA från Huawei övervakar och optimerar kontinuerligt energiförbrukningen i ditt hem. EMMA förutser hur mycket el som produceras av din solcellsanläggning och ser över din förbrukning för att säkerställa bättre energihantering. Smarta mätare och sensorer samlar in användardata som analyseras automatiskt. Genom avancerade algoritmer och analyser ger EMMA rekommendationer för optimering och gör automatiska justeringar för att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

Fördelar med Huawei EMMA-A02

  • Kostnadsreducering: Optimerar energianvändningen, minskar elräkningarna och ökar lönsamheten för dina solceller.
  • Vinster på energimarknaden: EMS hanterar solcellsbatterier dynamiskt för att köpa och sälja energi vid gynnsamma tider.
  • Prestanda och insikt: Minskar energiförluster genom realtidsövervakning och erbjuder omfattande rapporter.
  • Grön integration: Underlättar integration och hantering av förnybara energikällor.
  • Enkel hantering: Enkelt att hantera energianvändningen via smartphone eller surfplatta.
  • Automatisk styrning: Justerar energiförbrukningen automatiskt baserat på dina rutiner.
  • Trygghet: Upptäcker ovanliga energitoppar som kan utgöra säkerhetsrisker.
  • Miljövänlighet och framtidssäkerhet: Hjälper till att minska CO2-utsläpp och förbereder ditt hem för framtida energibehov.
  • Fjärrstyrning: Övervaka och hantera energianvändningen på avstånd.
  • Anpassningsbarhet: Anpassas efter dina specifika energibehov och preferenser.
  • Optimerad energibalans: Optimerar effektbalansen i hemmet och minskar toppbelastningar.
  • Laddning av elbil: Säkerställer effektiv laddning av elfordon genom en laddbox, vilket sparar kostnader och ökar hållbarheten.
Se våra solpaneler som fungerar med EMMA

Skatteavdrag för EMMA

Om du installerar solceller och solcellsbatteri (eller lägger till ett batteri till en befintlig solcellsinstallation) tillsammans med en smart energiassistent som Huawei EMMA, har du möjlighet att dra av 50% av kostnaden för arbete och material.

Krav för avdraget

  1. Att du installerar ett nätanslutet solcellssystem tillsammans med ett energihanteringssystem som EMMA och ett batteri samtidigt, eller
  2. Att du installerar ett batteri samt EMMA till redan befintliga solceller samtidigt.
För mer om skattereduktion för grön teknik, besök skatteverket.se eller ta reda på det du behöver veta i vår utförliga bloggartikel! Se våra EMMA-kompatibla solcellsbatterier

Investera i ett smart hem med solceller, batteri och EMMA

Ett EMS som EMMA från Huawei erbjuder många fördelar, från ökade kostnadsbesparingar, effektiv energianvändning, och ökad bekvämlighet. Oavsett om du har solpaneler, värmepumpar, solcellsbatterier eller laddbox för elbilsladdning hjälper ett EMS till att optimera energiförbrukningen och skapa besparingar.

Genom att övervaka och hantera energianvändningen, säkerställer EMMA att du får ut mesta möjliga av dina energiresurser, vilket leder till lägre kostnader och minskad miljöpåverkan. Dessutom automatiseras energihanteringen baserat på dina rutiner, vilket ger ett mer energieffektivt hem.

Sammanfattningsvis sparar du pengar, minskar energiförbrukningen och bidrar till en hållbar framtid - ta reda på dina förutsättningar nedan!

Få offert
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Din länk har upphört att gälla
Snyggt! Kontrollera din e-post för magisk länk för att logga in.